Spar Petrovaradinska

Otvoreno
Petrovaradinska 47
Prečko
Prikaži upute
01/5520-290
45.791134, 15.905705
Radno vrijeme
 • Ponedjeljak
  07.00 - 21.00
 • Utorak
  07.00 - 21.00
 • Srijeda
  07.00 - 21.00
 • Četvrtak
  07.00 - 21.00
 • Petak
  07.00 - 21.00
 • Subota
  07.00 - 21.00
 • Nedjelja
  08.00 - 18.00
Položaj na karti
Prijavi veću pogrešku

08. Lip 2022 kod 15:04

SPAR,
kraj prošlog tjedna, rano popodne.
Petrovaradinska, Zgb.
odavno RIJETKI (otkad nas je Štab sve demolirao) uzimaju košarice (prljavština istih, bojazan od virusa) pa sam uzela CILJANO samo jednu plastičnu vrećicu za glavicu zelene salate, i unutra dodala JEDNU tikvicu, prethodno je izvagavši, i zaljepivši etiketu.
ne upozoravate li nas: "vrećice koristite štedljivo"?
dakle; nisam htjela dvije plastične vrećice, nego jednu.
u mojoj je, ponavljam, jednoj plastičnoj vrećici bila JEDNA zelena salata (koju sam stavila u škarnicl od kruha jer je salata bila mokra), i JEDNA tikvica.

došavši na blagajnu, djelatnica/blagajnica (mlađa, studentica "ja učim") uredno je sve (salatu i tikvicu) izvadila iz vrećice, skenirala, naplatila, izdala mi račun.iza mene kupci.
hvala, doviđenja, doviđenja.

pri izlazi me zaustavi visoki proćelav zaštitar 55 g., skladne građe (mislim da je imao naočale - ne tvrdim) pokaže "nametag", ali bez da se uspije vidjet ime, bez da se predstavi, samo izvadi iskaznicu i okrene je.
prilazi mi, i SVI (blagajnica i kupci u redu) pita NAGLAS što sam stavila u zelenu salatu, "vidio je" (dakle - iz sobe video-nadzora) da uzimam tikvicu, pita je li plaćena
??!!
prvo, sva u čudu, odgovaram potvrdno..pokazujem račun i vrećicu. pitam ga tko je, veli - zaštitar.
pitam koja firma - KLEMM, odgovara.
dakle - zaštitar iz svoje sobe video-nadzora gleda mene, zelenu salatu i tikvicu, potom me zaustavlja, pita NAGLAS blagajnicu (da čuju i ostali kupci) je li tikvica skenirana/kupljena, blagajnica potvrđuje, ja ostajem u šoku; od srama, neugode, nelagode.
ali on ne staje, komentira, raspravlja, koluta očima!?
niti jednom jedinom rječju se ispričao nije, pokazao susramlje, zažalio.
dapače; nastavio se raspravljati nebili drugi kupci uočili njegovu "revnost" u obavljanju posla, a možda time i "impresionirao" mlađu blagajnicu i/ili možda Gazdu.
od svih ljudi, među ostalima i klinaca koji se love po dućanu, čovjek se ulovi mene; ni krive ni dužne, docirajući da MORAM nositi košaricu pri ulasku.
ma nemojte?
prevrtite video, pogledajte koliko ih je BEZ košarica, tko zna gdje potrpaju svu robu.
znam za učestalost krađe, tamo sam češće nego taj zaštitar, no u opisu njegova posla NIJE govorenje ljudima neka izvole nosit košaru, jer ni sami djelatnici to ne čine.
mlađi, visoki, plavi simpatični dečko, starija gospođa na blagajni, plava ljubazna cura na "suhomesnatim" - nikad problema s njima.
sad dođe ovaj "dasa", zna da je potplaćen, Gazda mu u buksi (možda i izašao, ne znam, ne tiče me se, čitam što se piše, govori), i eto ti ispoljavanja na ženskoj osobi od 60 kila i 170cm; s jednom zelenom salatom na akciji i tikvicom, također.

što se nije tako probao ophodit s muškarcima u Sparu, također bez košarica? iza mene je ulazilo još ljudi, nisu uzeli košarice.
ako je htio dobiti bonus 50-70kn na (potencijalnog) lopova (mene); na krivu se namjerio.
upravo sam ja ta koja UVIJEK u svakom dućanu zaštitaru na ulazu pokazuje doneseni teret u vrećici i račune, a radi tikvice od JEDNE KUNE ne želim biti zabilježena.
osjećam sram, nelagodu, a sve zbog aljkavog djelatnika koji nemarno obavlja svoj, loše plaćen, posao.
sukus; radi svoje nepažnje i/ili spavanja u sobi za video-nadzor, promaknulo mu vaganje tikvice, ljepljenje etikete (ako se već namjerio na mene, a jest!), osjećam se duboko povrjeđenom jer me čovjek (nehajno) optužio za krađu, naglas govorio da me i drugi etiketiraju, a što je najbolje - doista mislite da bih se sramotila za JEDNU KUNU?
lopov nisam, ali on je izgleda lijeni zaštitar koji sjedi/spava u sobi za video-nadzor, namjesto da "elegantno" hoda za kupcima, pa kad/ako uoči nešto što se protivi moralnom ponašanju - neka reagira.

trebam li reći da sam nekoliko puta vidjela krađu u istom dućanu, ali se nemam kome obratiti  jer djelatnici za to nisu zadužni (niti plaćeni!), dok zaštitari sjede/spavaju/mobiteliraju u sobi za video-nadzor.
da se sama hrvam s lopovima - ne pada mi na pamet, premda sam, samo jednom, pokušala reći jednoj djelatnici na što je ista odmahnula rukom rekavši: "ovo je ovdje tako stalno".

svojski ću se truditi da ne stane na ovome. da se ispričao, zažalio, naglas rekao da je pogriješio - ne bih vam ovo ni  pisala.
ovako..
pozdrav..do idućeg dolaska u dućan.
i pamtite: NISMO svi lopovi, kradljivci.
a zaštitaru opomena: PAZIT na svojem radnom mjestu, neovisno što je loše plaćen za isti, neovisno što mu se Gazdu tereti za štošta..ukoliko je nezadovoljan, može se prekvalificirat...a ako doma ima pvt problema, mi kupci NISMO dužni doživljavat traume radi takvih.

Obzirom sam izašla sva u stresu iz dućana (prije toga sam bila na, jednostavnijem, op. zahvatu u bolnici), prišao mi čovjek/kupac iz dućana.."pratio" me do tramvaja, rekao da će biti svjedok ukoliko dođe do nečega..usput je spomenuo da je i - pravnik.
Bogu hvala! 

01. Stu 2017 kod 9:16

Treba zaposliti još kojeg radnika pogotovo subotom i nedjeljom kad su gužve.

Slična mjesta